Sistem online de vot pentru acționari

În contextul apariției unor impedimente de orice natură în realizarea unor adunări generale, nevoia de a implementa votul electronic este una evidentă. Șansa de a vota de la distanță, în timp real, este una dintre cele mai mari facilități de care pot dispune reprezentanții adunărilor generale. În acest sens, Adunările Generale Ordinare și Extraordinare ale Acționarilor beneficiază de unul dintre sistemele care permit membrilor să voteze în timp real, prin simpla accesare a unei platforme sigure și eficiente.

De ce este necesară implementarea unui sistem online de vot pentru acționari?

Există situații în care se dovedește imposibilă organizarea unei adunări generale față în față, însă deciziile care ar trebui discutate și puse în atenția membrilor nu mai suportă amânare, de cele mai multe ori. Pentru a nu amâna inutil întâlnirile absolut necesare și pentru a le oferi tuturor membrilor acționari șansa de a participa la cele mai importante întâlniri, un sistem de vot electronic reprezintă soluția ideală. 

Un astfel de sistem nu numai că răspunde situațiilor de criză care pot apărea la un moment dar, așa cum au fost cele create de noua pandemie, ci le oferă membrilor aflați în imposibilitatea de a călători șansa de a lua parte la adunările în care este vorba de luarea unor decizii sau exprimarea unor puncte de vedere esențiale. Un astfel de sistem de vot pentru adunari generale reprezintă o soluție sigură, pe termen lung, la care Adunările Generale ale Acționarilor pot apela pentru a avea siguranța desfășurării întâlnirilor în care poate fi nevoie de luarea unor decizii importante. 

eVote, sistemul online de participare la ședințele Adunărilor Generale ale Acționarilor

Un astfel de sistem online care le oferă acționarilor posibilitatea de a participa la ședințele adunărilor generale ale acționarilor este eVote. Avantajele pe care le implică utilizarea unui sistem de acest fel sunt numeroase, printre ele regăsindu-se siguranța și simplitatea de utilizare, precum și faptul că le oferă tuturor acționarilor posibilitatea de a participa la ședințele importante chiar dacă se află în diverse locuri de unde nu pot ajunge fizic la întâlniri. 

În acest fel, o platforma vot online de acest fel încurajează o conectivitate mai bună între companie și acționarii ei, iar beneficiile directe sunt concretizate în creșterea capitălizării companiei, iar guvernanța corportativă va fi mai eficientă – sunt promovate corectitudinea și transparența companiei față de acționari, precum și responsabilitatea pe care aceasta o are. Tot în ceea ce privește corectitudinea, se poate vorbi și de o mai mare acuratețe în numărarea voturilor, dat fiind că nu își mai au locul erorile umane. 

De ce să utilizezi sistemul online eVote?

Motivele pentru care eVote reprezintă soluția la problemele tale sunt evidente. Program autorizat de ASF, acesta le va oferi acționarilor posibilitatea de a se înregistra și de a-și valida contul utilizat în cadrul adunărilor generale ale acționarilor, iar prin aceasta acționarii pot comunica cu ceilalți participanți și, cel mai important, pot vota înainte sau în timpul ședinței, astfel încât deciziile să fie luate în momentul potrivit.  

Previous post Metode ingenioase si rapide pentru redecorarea casei
Next post Ce trebuie să faci atunci cand îți cumperi un telefon nou