Kinetoterapia pediatrica – aliatul oricarui nou parinte

Serviciile de kinetoterapie pediatrica sunt deseori omise de noii parinti. De altfel, kinetoterapia in sine inca nu este o disciplina la care foarte multa lume sa apeleze in lipsa recomandarii medicului de familie. Totusi, importanta acesteia in dezvoltarea corespunzatoare a fiecarui membru a familiei nu poate fi ignorata.

Cand vine vorba de cei mici, kinetoterapia pediatrica (specifica pentru copii) poate face chiar minuni, mai ales pe termen lung. Continua sa citesti pentru a afla de ce anume acest tip de kinetoterapie este aliatul oricarui nou parinte!

Contribuie la dezvoltare motorie normala

Specialistii in kinetoterapie pediatrica lucreaza alaturi de cei mici pentru a-i aduce la un stadiu de autonomie si coordonare care sa le permita participarea cu usurinta la activitatile zilnice din cadrul unei familii sau orei de joaca, de exemplu.

Kinetoterapeutul se va concentra pe dezvoltarea abilitatilor motorii normale, incercand astfel sa evite afectiuni sau anumite tipuri de sindrom care pot influenta mersul si postura copilului, printre altele.

Ajuta la tratarea tulburarilor neuromotorii

Copii se pot naste cu – sau pot dezvolta – anumite tulburari neuromotorii care pot afecta semnificativ dezvoltarea si viata acestora. Kinetoterapia pediatrica poate trata o mare parte din aceste tulburari, mai ales daca este inceputa din timp, de la o varsta cat mai frageda.

Mobilitatea copiilor poate fi imbunatatita semnificativ, chiar si in cazul afectiunilor mai grave. De altfel, kinetoterapia in sine va fi mereu recomandata de medicul specialist atunci cand mobilitatea pacientului este afectata.

Ajuta la gestionarea anumitor afectiuni de tip ortopedic

Scolioza sau displazia de sold sunt probleme reale care pot fi prezente la nastere sau care pot fi rezultatul dezvoltarii necorespunzatoare. De natura ortopedica, aceste afectiuni pot fi ameliorate si tratate cu eficienta de catre specialistii in kinetoterapie pediatrica.

Afectiunile de acest tip sunt de regula stabilizate, dar in mare parte si corectate, mai ales daca se actioneaza din timp. Efectele negative pe termen lung pot fi evitate complet daca noii parinti aleg sa realizeze un consult kinetoterapeutic cat mai devreme cu putinta, dar si in mod regulat in timpul dezvoltarii copilului.

Ajuta la imbunatatirea functiei respiratorii

Un alt tip de afectiuni care ii pot afecta pe cei mici sunt afectiunile respiratorii. Acestea au un impact direct, serios asupra capacitatii pulmonare a acestora. Din moment ce copiii se afla in perioada de dezvoltare, astfel de insuficiente in dezvoltarea organelor pot avea urmari nefericite pe termen lung, cand acestia vor atinge adolescenta, de exemplu.

Din fericire, kinetoterapia pediatrica este un domeniu plin de exercitii care pot ajuta la ameliorarea unei game foarte mari de afectiuni. Astfel, chiar si in cazul unei probleme respiratorii, este indicat sa ceri sfatul unui specialist in kinetoterapie pediatrica.

Noii parinti au nevoie de foarte multi aliati, mai ales in primele luni dupa nastere. Important este sa-i identifici pe acestia inainte de venirea pe lume a noului membru al familiei. Contacteaza chiar acum clinica Atletico Kinetic, prezinta-te la un control si afla cum poti imbunatati viata familiei tale – atat tatal, cat si mama si cel mic pot avea foarte multe de castigat de pe urma atentiei unui specialist in kinetoterapie!

Previous post Modele de bratari pentru barbati în 2024
Next post   Cum sa scapi definitiv de gandaci in localul tau