Iata cum folosesti corespunzator o placa compactoare!

Trebuie sa inveti cum sa folosesti o placa compactoare la locul de munca? Ei bine, chiar daca acest lucru poate parea destul de usor, exista cateva lucruri la care probabil nu te-ai gandit – precum siguranta, printre altele.

Din fericire, acest articol te va invata tot ceea ce trebuie sa stii despre utilizarea corespunzatoare a unui astfel de utilaj!

Pregatirea suprafetei de compactat

Inainte de a folosi utilajul, este indicat sa folosesti o grebla asupra suprafetei/materialului de compactat. Astfel, netezesti suprafata si aceasta devine mai usor de gestionat de catre o placa compactoare.

Evita compactarea suprafetelor noroioase sau imbibate cu apa

Utilajul nu ar trebui folosit pe suprafetele noroiase sau imbibate cu apa deoarece va trebui sa cureti placa acestuia constant. Materialele de tip granular se vor lipi de placa, caz in care vei fi nevoit sa opresti utilajul si sa cureti placa cu apa.

Nu uita de echipamentul de protectie

Evident, trebui sa porti echipament de protectie atunci cand folosesti o placa compactoare, indiferent de cat de inofensiv arata acest utilaj. Astfel, ai nevoie de ochelari de protectie, manusi profesionale, dopuri de urechi, dar si de incaltaminte cu varf de otel (din motive evidente).

Inceperea procesului de compactare

Este recomandat ca utilajul sa fie pozitionat intr-unul din colturile suprafetei de compactat. Apoi, in timp ce tii de manerul acestuia, porneste placa. Functia de vibrare a acesteia iti va da impresia ca utilajul pluteste in fata ta. Din fericire, acest aspect il face destul de usor de manevrat.

Apoi, poti incepe sa folosesti placa compactoare pentru suprafata!

Tehnica pentru o compactare corespunzatoare

Compactarea corespunzatoare nu se face cu un singur drum, dupa cum s-ar spune. Suprafata trebuie sa fie supusa actiunii placii de cel putin patru ori. Totusi, al doilea si al patrulea drum trebuie realizate in sens opus fata de primul si al treilea, respectiv. Mai exact, rutele placii compactoare trebuie sa se suprapuna pentru o compactoare corespunzatoare.

Tehnica pentru instalarea pavelelor

Pavelele, dupa cum probabil stii, nu trebuie compactate din start. Acestea trebuie instalate mai intai, la nivel – totul corespunzator. Apoi, pentru fixarea si alinierea lor, trebuie sa folosesti placa compactoare.

Totodata, ia in considerare si faptul ca pavelele sunt mai sensibile, dupa cum s-ar spune, decat materialele granulare tip pietris sau beton. Astfel, greutatea utilajului trebuie sa fie una corespunzatoare.

Ai grija de ceilalti

Nu in ultimul rand, ar trebui sa fii atent la eventualele obiecte sau chiar si oameni care pot fi prezenti pe suprafata de compactat. Utijalul este unul zgomotos iar vizibilitatea poate fi scazuta din spatele acestuia.

Poti pozitiona marcaje sau alte semne la nivelul suprafetei de compactat pentru a garanta faptul ca folosesti placa compactoare in siguranta – atat pentru tine, cat si pentru ceilalti.

Esti in cautarea unui utilaj de calitate?

Totodata, pentru o compactare corecta si de calitate, ai nevoie si de un utilaj bun. O astfel de placa, usoara, grea sau reversibila poate fi gasita in magazinul online ProENERG!

Acesta are pregatite pentru tine scule, echipamente, utilaje, accesorii si componente – toate la un pret accesibil si de o calitate superioara!

Previous post Echipamente si provizii necesare unui producator de produse de panificatie
Next post Telios Care lansează, în incinta Cluj Business Campus (CBC), prima clinică hybrid din România