Mentinerea unui ten curat si sanatos este o adevarata provocare si multe persoane esueaza la acest capitol pe termen lung. Indiferent ca sunteti prinsi cu munca, cu obligatiile familiale sau cu propriile obiective, tenul va fi primul care va trimite semnale ca sanatatea voastra este in pericol. Nealocand timp suficient ingrijirii acestuia, puteti ajunge sa suferiti de diverse afectiuni si de un ten destul de neatragator, toate acestea se pot remedia prin procedeul de peeling chimic.
Peelingul chimic este o procedura foarte des utilizata pentru imbunatatirea aspectului pielii. Acesta consta in aplicarea unei solutii chimice special create pentru a genera exfolierea pielii. Solutia se aplica pe gat, fata si maini si are scopul de a lasa astfel tenul mai neted si mai sanatos.
Peelingul chimic are un efect excelent in tratarea ridurilor, decolorarea cicatricilor sau indepartarea straturilor superioare ale pielii inestetice si afectata de fenomenele de aging. Printre indicatiile cele mai cunoscute in care se aplica peelingul chimic se numara: tratarea punctelor albe si negre, a porilor dilatati, a ridurilor fine sau a hiperpigmentarilor.
Exista trei tipuri de peeling chimic, in functie de tipul de ten al pacientului. Primul dintre acestea este peelingul chimic superficial, care este recomandat persoanelor care au un ten sensibil si doresc rezultate de tipul ameliorarii luminozitatii si a texturii tenului. A doua varianta este peelingul chimic mediu, care se foloseste pentru a trata semnele mai profunde, de tipul unor pete hiperpigmentare sau cicatrici post-acnee. In acest caz, pielea va fi exfoliata la un nivel mai profund, iar pacientul va trebui sa astepte cateva zile pana se va reface.
A treia varianta de peeling este rar utilizata in prezent deoarece necesita o recuperare de cel putin 3 saptamani.
De multe ori sunt necesare doua sau mai multe sedinte de peeling petru corectarea imperfectiunilor la nivelul fetei (acnee sau cicatrici) si fiecare dintre acestea se efectueaza la doua saptamani distanta una fata de cealalta.
Tratamentul se recomanda persoanelor cu tenul deschis la culoare si, pe langa beneficiile legate de aspect, peelingul chimic are un efect excelent pentru repararea pielii afectate de arsuri si imbunatatirea tonusului si a texturii pielii.
Datorita efectului de exfoliere a pielii, este recomandata evitarea unui peeling pe timpul verii si evitarea expunerii la soare in cazul in care acesta a fost efectuat din diverse motive. Chiar si iarna este un anotimp nepotrivit pentru acest tratament, pentru ca si zapada reflecta razele ultraviolete si poate afecta astfel negativ tenul.
Pentru a afla mai multe informatii, va invitam sa va faceti o programare la Clinica Zone Medical din Bucuresti. De asemenea, puteti afla mai multe despre operatiile si tratamentele disponibile online, pe site-ul clinicii. Dr. Eugen Turcu coordoneaza intreaga echipa de medici specialisti, iar experinta sa de 23 de ani confirma profesionalismul sau. Clinica este dotata la standarde moderne, iar procedurile sunt conforme ultimelor cercetari in materie de chirurgie estetica si plastica.
In cadrul unei consultatii veti primi toate informatiile despre acest tratament si peeling chimic pret, precum si recomandarile medicului de specialitate in functie de tenul pe care il aveti.