Extinderea casei cu o terasa multisezonieră

În cazul în care simți nevoie de mai mult spațiu pentru casa ta, o soluție inteligentă ar putea fi să apelezi la construcția unei extensii. Pentru un astfel de proiect, e necesar să analizezi cu atenție spațiul disponibil dar amplasarea casei, toate pentru a găsi cea mai eficientă variantă de extindere a spațiului.

Varianta de extindere cea mai populară în ultimii ani este soluția construirii unei terase acoperite, iar cu o amenajare adecvată, poți transforma acest spațiu într-o locație multisezonieră de care să te bucuri oricând, fără limitările meteorologice uzuale.

Ce trebuie să ai în vedere pentru o astfel de amenajare?

În cadrul unui astfel de proiect, e necesar să ai mai mulți factori în vedere, de la stilul de design  la soluția necesară pentru a asigura un confort termic pentru sezonul rece.

Design

Datorită faptului că acest nou spațiu este o extensie a casei tale, este important să utilizezi materiale și culori similare cu restul casei, toate pentru a garanta o îmbinare adecvată a spațiilor.

Lumină

Sentimentul de lumină este de departe cel mai important principiu atunci când este vorba de designul interior al unei extensii de casă. În cazul în care nu există lumină naturală, ia în considerare utilizarea de becuri de lumină tonale, plasate strategic, pentru a stimula ambianța naturală.

Punctul central

Stabilește un punct central pentru a crea interes și atenție la detalii. În funcție de rezultatul final dorit, un singur punct de interes, cum ar fi un șemineu, un televizor cu ecran plat sau o piesă de mobilier care să atragă atenția, adaugă un scop și un sentiment de ușurință și familiaritate.

Sistem modern de închidere terasă

Acesta este un detaliu foarte esențial, ținând cont ce vrei să creezi un spațiu care să poată fi folosit pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile meteo.

Un sistem modern de închidere terasă cu geamuri glisante din sticlă termoizolantă este total diferit de o închidere clasică a terasei cu geamuri termopan.

Un astfel de sistem, precum GEMINI Thermo, îți oferă o terasă complet deschisă pe timp de vară, iar pe timp de iarnă îți oferă o terasă închisă cu un confort termic sporit. Grație panourilor de sticlă dublă cu grosime totală de până la 28 mm, tu te bucuri de:

  • Terasă complet deschisă vara
  • Terasă complet închisă iarna
  • Vedere panoramică neobstrucționată
  • Eficiență energetică crescută
  • Costuri de întreținere reduse
  • Eliminarea riscului de condens

Sistemele de închideri terase cu geamuri glisante au revoluționat complet modul în care putem efectua o închidere de terasă. Pentru mai multe informații, poți accesa site-ul Rom Decor, unul din cei mai importanți producători de pe piața de sisteme de închidere terase și balcoane.

Previous post Cum scapi de frică de a vorbi în public?
Next post Cum a evoluat modul în care te poți programa la hairstylist în anul 2022