Evadare din cotidian – Cum să îți încarci „bateriile” în natură pe timp de vară

Vara este poate cel mai așteptat anotimp al anului, anotimp care vine după o perioadă lungă de muncă și vreme mohorâtă. La timp pentru o vacanță în care soarele să strălucească și grijile să dispară! 

Trăim în vremuri în care viteza este cuvântul care ne caracterizează. Cu cât tehnologia este mai prezentă în viața noastră, cu atât oamenii au început să caute soluții prin care să evadeze. Mai mult sau mai puțin, spre natură se îndreaptă toți atunci când plănuiesc o vacanță. Fie că merg la mare și se cazează la un hotel, fie că aleg să-și petreacă nopțile la cort, relaxarea e în gândul tuturor. Și cum te-ai putea deconecta fără să ieși din zona ta de confort? 

Iată câteva idei care te pot ajuta să îți încarci bateriile vara asta: 

Ieșire cu cortul 

O ieșire cu cortul pe timp de vară este energie curată. Dacă ești o fire care iubește să călătorească și nu întâmpină probleme în a locui în spații mai mici, nu ai o problemă în a te gospodări singur și nu te deranjează nici gradul mai scăzut de confort, cortul este alegerea potrivită. Așadar, la munte sau la mare vara aceasta? Dacă iubești marea și vrei să o auzi chiar și după ce soarele apune, poți alege să mergi într-unul dintre locurile special amenajate pentru camping cu cortul.

Pe litoralul românesc poți găsi un astfel de loc în Mamaia Nord (Camping Sud), Camping 2 mai sau Corbu (Campingul Malul Mării). Nu-ți rămâne decât să alegi cortul potrivit și să-ți iei câteva zile libere. Marea te așteaptă!

Vacanță cu rulota/autorulota

Rulota este soluția perfectă pentru o vacanță în care vrei să explorezi. Ai posibilitatea să locuiești unde vrei și să stai cât vrei. Față de cort, rulota are un grad de confort mai ridicat, permitându-ți accesul la ceva mai multe utilități direct din mijlocul naturii. Este perfectă pentru cupluri, familii sau grupuri de prieteni, pentru plimbări de o săptămână sau pentru toată vara. 

Autorulota este varianta avansată a rulotei, cu mai mult spațiu și mai apropiată de o casă adevărată. Deși majoritatea campingurilor dispun de apă curentă, duș, toalete, frigider sau aragaz, unii oameni preferă să le aibă la dispoziție tot timpul, inclusiv pe drum. De aceea, cei mai mulți apelează la autorulote.  

În România poți merge în peste 50 de campinguri în unele dintre cele mai frumoase peisaje din țara noastră. Dacă iubești muntele și vrei să străbați țara pe roți, ai posibilitatea să mergi în: Județul Mureș, Transilvania (Lunca Bradului – Camping Fain), Moldova (Camping Leon), Oltenia (Campingul Valea Măgurii) sau Muntenia (Campingul Zăvoi). 

În situațiile în care nu ajungi într-un camping și nu ai la dispoziție toate facilitățile, trebuie să te racordezi la energie și apă curentă. Pentru asta îți vin în ajutor bateriile pentru rulote, panourile fotovoltaice și regulatorul solar. Cu o gamă extinsă de baterii, Sorgeti.ro are răspuns la toate întrebările și nevoile tale. La celălalt capăt al firului vei găsi întotdeauna pe cineva care știe totul despre baterii.

Ai deja tot ce îți trebuie? Un traseu bine stabilit te va ajuta să ai o vacanță mai organizată. De asemenea, sunt câteva lucruri importante de care nu trebuie să uiți înainte să pleci la drum: 

  • trusa medicală, câteva medicamente în caz de situații neprevăzute, dezinfectant și soluții de curățare a rănilor;
  • provizii suficiente pentru cât mai mult timp;
  • ceva bani în plus – nu știi niciodată când vei avea nevoie;
  • GPS bun, care să te scoată din încurcătură.

Acestea fiind spuse, nu uita de tine și ia-ți pauza pe care o meriți. Chiar și tu ai nevoie să-ți încarci bateriile din când în când. Orice altceva poate aștepta!

Sursa foto: Pexels.com

Previous post Ţi-ai mutat biroul acasă? Află cum poţi să ai cele mai bune condiţii de lucru
Next post Ai nevoie de un motostivuitor nou? Află care sunt ultimele tehnologii în domeniu!