Despre insecte si ce sunt invadatorii ocazionali?

Invadatorii ocazionali sunt acele insecte care isi petrec cea mai mare parte a timpului traind in aer liber, dar ocazional isi vor gasi drumul in casa sau in afacerea ta. Invadatorii ocazionali nu provoaca probleme oamenilor atunci cand locuiesc afara, dar pot deveni o suparare odata ce v-au invadat proprietatea. Unele sunt chiar considerate periculoase.


Cele mai comune specii de invadatori ocazionali care traiesc in zona noastra:


Centipede
Centipedul are un corp alungit, asemanator unui vierme, cu cate o pereche de picioare pe segmentul corpului. Centipede sunt de culoare galbena pana la maro inchis si unele specii au, de asemenea, semne de culoare mai inchisa. Centipedele au apendice mari, asemanatoare ghearelor, care contin venin pe care il folosesc pentru a-si paraliza prada.

Muste
Mustele au o singura pereche de aripi si ochi compusi. Una dintre cele mai comune specii de muste care invadeaza casele din zona metroului Dallas este musca de casa. Mustele de casa sunt de culoare gri inchis si au patru dungi negre pe torace. Au piese bucale specializate pentru burete pe care le folosesc pentru a se hrani cu lichide.

Gandaci de pamant
Gandacii de pamant alcatuiesc unul dintre cele mai mari grupuri de gandaci. Au corpurile dure, turtite, cu creste verticale pe aripi; in ciuda faptului ca au aripi, gandacii de pamant nu pot zbura. Capetele lor sunt cele mai inguste parti ale corpului lor. Majoritatea speciilor sunt negre, dar unele sunt de culoare albastru metalic sau verde si pot avea chiar semne rosii sau aurii.

Miriapodele
Miripodele au aspect asemanator viermilor. Au corpuri cilindrice de culoare maro inchis sau negru si pot avea pete portocalii sau rosii. Milpiedele se indoaie intr-o minge stransa atunci cand sunt amenintate. in functie de marime si specie, pot avea intre 30 si peste 90 de perechi de picioare.

Sunt invadatorii ocazionali periculosi?


Majoritatea invadatorilor ocazionali, inclusiv centipede, milipede si gandaci de pamant, sunt considerati doar daunatori deranjanti si nu reprezinta un pericol real pentru oameni sau proprietate. Mustele sunt considerate a fi periculoase deoarece contamineaza alimentele si transmit boli. Gandacii de praf nu sunt periculosi pentru oameni, dar pot provoca daune structurilor din lemn. Gandacii de praf sunt pe locul doi dupa termite in ceea ce priveste daunele pe care le provoaca structurilor din lemn din sau in jurul casei sau afacerii dvs.

De ce am o problema ocazionala cu invadatorii?


Centipede si miriapodele devin adesea o problema pentru proprietarii de case atunci cand vremea de afara devine prea calda si uscata pentru ca acestia sa traiasca confortabil. Ei isi gasesc drumul inauntru intrand pe sub usi si prin spatiile din jurul ferestrelor. Iluminatul exterior atrage gandacii de pamant si gandacii de pudra in exteriorul casei sau al afacerii dvs., unde isi vor gasi apoi drumul in interior prin micile goluri din fundatie. Mustele isi gasesc de obicei drumul in interior in timp ce cauta hrana, profitand de deschiderile structurale. Gandacii de praf sunt adesea introdusi accidental in proprietatea dvs. in mobilierul antic, podelele din lemn de esenta tare si grinzile din lemn.

Unde voi gasi invadatori ocazionali?


Unde traiesc si cuibaresc invadatorii ocazionali depinde de specie. Miriapodele si centipedele traiesc afara in zone umede si intunecate, cum ar fi sub legaturi de amenajare, mulci, pietre si gramezi de lemne. in interior, se gasesc de obicei in zonele umede ale unei case sau afaceri, cum ar fi subsoluri sau spatii de acces. Mustele se gasesc in general afara, in jurul cosurilor de compost si al cosurilor de gunoi, gradinilor, zonelor de mancare in aer liber si pe excrementele animalelor. in interior, sunt vazuti zburand in jurul bailor, bucatariilor si zonelor de camara. Gandacii de praf sunt insecte care distrug lemnul, care se gasesc in mod obisnuit in mobilierul antic, lemnul de hambar, podelele din lemn de esenta tare si cheresteaua de constructii. Gandacii de pamant traiesc afara sub copaci cazuti, gramezi de frunze, pietre si gramezi de lemne; cele care si-au facut loc inauntru prin spatiile de sub usi se gasesc cel mai adesea in subsoluri sau incaperi de la parter.

Cum scap de invadatorii ocazionali?


Cea mai buna modalitate de a elimina invadatorii ocazionali de pe proprietatea dumneavoastra din Bucuresti-ILfov este sa va asociati cu un expert local in controlul daunatorilor. La PestControl Bucuresti, ne angajam sa oferim fiecarui clienti servicii superioare de combatere a daunatorilor pentru a satisface nevoile lor individuale. Tehnicienii nostri experimentati si cunoscatori efectueaza intotdeauna cele mai avansate si eficiente servicii. Pentru a afla mai multe despre lucrul impreuna pentru a va scapa de invadatorii ocazionali ai casei sau afacerii dvs., contactati PestControl Bucuresti astazi!

Cum pot preveni invadatorii ocazionali in viitor?


Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa va protejati casa sau afacerea din zona metropolitana din Bucuresti de a fi invadate de invadatori ocazionali.

Taiati ramurile copacilor, arbustii si tufisurile departe de exteriorul casei dvs.

Etansati corespunzator spatiile interioare

Previous post Află mai multe informații despre unul dintre cele mai versatile produse din industria siderurgică
Next post Design grafic, marketing sau web design? Descopera serviciile PMV Media!