Descopera secretele drojdiei: cele mai apreciate produse de panificatie si patiserie

Detii o brutarie sau o patiserie si vrei sa iti diversifici oferta astfel incat sa te diferentiezi de concurenta?

De la descoperirea drojdiei si pana in prezent, brutarii, patiserii si bucatarii au experimentat cu aluaturile. Astfel, in ziua de azi, exista in fiecare tara cel putin o reteta reprezentativa.

Continua sa citesti si descopera unele dintre cele mai populare produse internationale de brutarie si patiserie care contin si drojdie in aluat!

Paine frantuzeasca

Painea frantuzeasca, cunoscuta sub numele de baguette, este un simbol al gastronomiei franceze. Este obtinuta dintr-un aluat simplu, cu faina, apa, drojdie si sare. Forma sa lunga si subtire ii confera crusta crocanta si miezul moale, fiind perfecta alaturi branza si sunca, asa cum o consuma francezii.

Croissant

Croissantul este un produs de patiserie emblematic pentru Franta, dar apreciat in intreaga lume. Acesta este obtinut dintr-un aluat bogat in unt, care este laminat in cat mai multe straturi pentru a obtine foarte multe fasii de aluat ce au o textura sfaramicioasa si aromata.

 Fie ca este umplut cu ciocolata sau servit simplu, croissantul este o delicatesa pe care multi o adora.

Paine integrala

Painea integrala este un produs de panificatie preferat de cei care iubesc painea, dar vor o optiune mai sanatoasa. Inlocuind o parte din faina alba cu faina integrala, aluatul este mai hranitor si contine fibre benefice pentru digestie. De asemenea, painea integrala are un gust bogat si o textura densa.

Brioche

Brioche este un produs pufos, delicat si delicios. Aluatul contine foarte mult unt, la fel ca aluatul pentru croissant, dar nu este laminat si, in plus, este imbogatit cu oua si lapte, ceea ce ii confera consistenta pufoasa si gustul special.

Pizza

Originara din Italia, pizza este unul dintre cele mai iubite alimente din lume. Aluatul de pizza contine drojdie pentru a-l face crescut si pufos.

In general, cele mai populare topping-uri pentru pizza sunt ingrediente precum sos de rosii, mozzarella, salam, ciuperci sau legume etc.

Cozonac

Cozonacul este un desert traditional in multe tari, fiind foarte popular in perioadele de sarbatoare, cum ar fi Craciunul si Pastele. Aluatul este imbogatit cu lapte, oua si unt, pentru textura pufoasa si gust delicios, apoi este intins si umplut cu nuca, cacao sau rahat turcesc.

Chifle

Chiflele sunt paini mici si pufoase, perfecte pentru a fi servite alaturi de o multime de feluri de mancare, de la hamburgeri la sandvisuri. Aluatul este usor de facut si contine drojdie pentru a se dezvolta.

Acestea pot fi servite calde si proaspete sau pot fi conglate pentru a fi savurate ulterior.

Kouign-amann

Kouign-amann este o specialitate bretona, un fel de croissant caramelizat si delicios. Aluatul este uns cu un amestec de unt si zahar, apoi se pliaza si se coace. Rezultatul este o placinta dulce, cu un exterior crocant si un interior moale si untos.

Focaccia

Focaccia este o paine italiana, care se remarca prin aroma sa deosebita de ulei de masline si ierburi aromatice, precum rozmarinul si busuiocul. Drojdia este esentiala pentru a face aluatul sa creasca si sa aiba o textura moale si aerata.

Kouignettes

Kouignettes sunt o varianta a kouign-amann-ului si sunt un desert elegant si savuros. Aceste mini placinte sunt adesea umplute cu fructe proaspete, creme sau ciocolata.

Toate aceste preparate sunt cunoscute si iubite si in afara tarii de origine. Totusi, daca vrei sa iti diversifici oferta de produse, ai nevoie de cele mai bune ingrediente, de aceea ar trebui sa colaborezi cu profesionisti in domeniu asa cum este Lesaffre Romania – producator si distribuitor de agenti de crestere naturali.

Este timpul ca afacerea ta sa se diferentieze!

Previous post 5 motive sa alegi o usa metalica pentru casa ta
Next post Cadouri pentru iubita: idei creative pentru surprize de neuitat