Daca ai o brutarie sau intentionezi sa deschizi una, exista cateva produse de baza care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din stoc. Cu cat iti organizezi mai bine inventarul, cu atat poti pregati produse de panificatie delicioase pentru clientii tai. Continua sa citesti si descopera care sunt ingredientele care sa nu iti lipseasca niciodata din stocuri!
- Faina de calitate
Nu este o noutate ca fara faina nu exista paine, dar nu poti face paini bune din orice tip de faina. Calitatea acestui ingredient influenteaza textura si gustul produselor tale.
Faina de grau, integrala, spelta sau de secara ar trebui sa fie mereu la indemana. Nu uita, ai grija sa verifici termenul de valabilitate si sa pastrezi sacii cu faina in conditii optime, feriti de umiditate si caldura.
- Maia lichida
Daca te gandesti sa faci paini cu gust autentic si o textura pufoasa, maiaua lichida nu ar trebui sa iti lipseasca din stocuri. Aceasta ii da aluatului un gust unic, usor acrisor, si este un agent de crestere natural care face produsele de panificatie mult mai usor de digerat.
Tot mai multe brutarii includ in oferta lor si produse cu maia lichida, deoarece clientii le apreciaza textura si aroma.
Nu uita, maiaua este un ingredient sensibil, care are nevoie de mai multa atentie astfel incat sa isi pastreze calitatea si puterea de fermentare.
- Drojdie proaspata si uscata
Chiar daca maiaua lichida este un ingredient fantastic, nu putem uita de drojdii. Fie ca vorbim de drojdie proaspata sau uscata, acestea sunt esentiale pentru produsele care trebuie sa creasca rapid.
Drojdia uscata este apreciata de brutari in special pentru perioada mai mare de valabilitate, dar si pentru ca poate fi depozitata usor. Drojdia proaspata este aleasa in special pentru aroma si pentru efectul rapid si uniform asupra aluaturilor. De aceea, o brutarie ar trebui sa aiba mereu stocuri din ambele tipuri.
- Seminte si nuci
Semintele si nucile sunt folosite pentru gust si textura. Fie ca folosesti seminte de in, dovleac, susan sau nuci, aceste ingrediente pot sa schimbe complet aroma unui produs de panificatie. In plus, multi clienti prefera produse care sunt mai nutritive, iar semintele sunt cunoscute pentru continutul lor bogat in fibre si proteine. Asadar, ai grija sa ai mereu seminte si nuci in stoc pentru a diversifica oferta de produse.
- Sare de calitate
Sarea este mai mult decat un condiment. Ea echilibreaza gusturile, controleaza dezvoltarea glutenului si intensifica aroma painii.
Exista multe tipuri de saruri din care poti alege – sarea de mare sau sarea roz de Himalaya sunt preferate pentru proprietatile lor minerale. Asa ca asigura-te ca sarea pe care o folosesti este una de calitate si ca nu lipseste din stocurile tale.
- Ulei de masline sau unt
Uleiul si untul nu sunt folosite doar pentru a unge tavile. Acestea sunt ingrediente esentiale pentru multe produse de panificatie si patiserie – focaccia, ciabatta, paine brioche, croissante, placinte si alte preparate. Ai nevoie de un stoc constant de ulei de floarea-soarelui, masline sau rapita si de unt de calitate, preferabil cu un continut ridicat de grasime.
Daca vrei sa imbunatatesti calitatea produselor tale, te poti baza pe gama de produse Lesaffre. Ai tot ce iti trebuie pentru a face paine artizanala cu maia lichida sau produse de panificatie si patiserie care sa atraga clientii.
Tu ce produse crezi ca ar trebui sa aiba un brutar la indemana?