Cum să te răcorești pe timp de vară?

Te-ai săturat de temperaturile mult prea ridicate din sezonul estival? Zilele călduroase de vară pot pot deveni inconfortabile, dar există o serie de metode eficiente pentru a te răcori corespunzător. Pe cele mai populare le vei descoperi în rândurile de mai jos.

A landscape of a camping area with tents on a field surrounded by rocky hills

Sfaturi pentru a te răcori pe timp de vară

Nu mai vrei ca valorile termice ridicate să-ți strice starea de spirit sau să te împiedice din derularea activităților zilnice? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți păstrezi tonusul și să te bucuri de momente speciale, indiferent de situație:

  • Consumă regulat lichide – Asigură-te că bei suficientă apă pe parcursul zilei pentru a te hidrata corespunzător. Consumă apă, sucuri naturale, ceaiuri neîndulcite și evită băuturile cu conținut ridicat de zahăr sau cafeină, deoarece pot duce la deshidratare.
  • Rămâi în casă – În intervalul 10:00 și 16:00, încearcă să rămâi în interiorul unei încăperi bine ventilate și aerisite. Urmărește prognoza meteo și, în cazul în care nu poți evita deplasările, asigură-te că aplici creme cu factor SPF.
  • Planifică o excursie departe de căldura orașului – În cazul în care vrei să îmbini utilul cu plăcutul, nu ezita să mergi cu cortul într-o drumeție montană. Tot ce trebuie să faci este să alegi un cort gonflabil spațios și să-i chemi pe cei mai buni prieteni.
  • Folosește aerul condiționat sau ventilatoarele – Dacă ai acces la aer condiționat, folosește-l pentru a menține temperatura din casă la un nivel confortabil. Dacă nu, poți utiliza ventilatoare pentru a reîmprospăta atmosfera.
  • Îmbracă-te adecvat – Optează pentru haine confecționate din materiale naturale, precum bumbacul sau inul, care permit pielii să respire mai bine și să evapore mai ușor transpirația. Însă, dacă mergi cu cortul, e indicat să incluzi în bagaj și haine mai groase.

Locuri unde să mergi cu cortul pentru a scăpa de căldura orașului

Vrei să te delectezi cu experiențe memorabile și să uiți, măcar pentru puțin timp, de forfota orașului?

Poți alege alternativa unei vacanțe cu cortul la munte, acolo unde temperaturile sunt cât se poate de moderate. Iată câteva locații splendide pe care merită să le iei în calcul:

  • Munții Iezer – Unde poți admira și frumusețea aparte a lacului Iezer. În zonă poți găsi locuri special amenajate pentru instalarea unui cort gonflabil, dar și pentru petrecerea timpului liber.
  • Valea Cernei – Locul ideal pentru relaxare și leneveală. Weekend-urile se anunță mereu cam aglomerate, dar zona oferă și locuri mai retrase. Pentru un plus de distracție, nu ezita să aduci cu tine și un gratar pliabil. Poți pregăti preparatele preferate în timp ce admiri priveliștea minunată.
  • Lacul Bucura – Cel mai mare lac glaciar din România, lacul Bucura merită să fie inclus pe lista de locații pentru vacanța de vară. Aici te poți bucura de aer curat și poți organiza trasee montane pe care să le parcurgi alături de prieteni.

Vrei să scapi de temperaturile mult prea ridicate din oraș? Alege-ți acum cortul potrivit nevoilor și optează pentru o escapadă la munte! Nu uita să iei cu tine un gratar pliabil și articole de mobilier pentru a te relaxa așa cum se cuvine!

Previous post Secretul zâmbetului frumos
Next post 7 activități de vară pentru copii