Ce culoare sa alegi pentru acoperis? Descopera cele mai noi tendințe

Alegerea culorilor pentru invelitoarea acoperișului are un impact urias asupra esteticii întregii case. Nuanta aleasa ar trebui să corespundă stilului pereților exteriori și arhitecturii clădirii – ori poate chiar si cadrului natural, urban sau rural in care este amplasata respectiva locuinta. În articolul de astăzi, răspundem la întrebarea „ce culoare să alegem pentru acoperiș?” si va prezentam tendintele ultimilor ani!

Ce culoare de tigla metalica ar trebui sa alegi pentru casa ta?

Romanii care planifică construcția unei case (sau incep reamenajarea unei constructii mai vechi) își pun adesea întrebarea – ce culoare ar trebui sa aiba tabla de pe acoperiș? Din fericire, pe piața din tara noastra găsiți sisteme modulare de invelitoare, de diverse tipuri, într-o varietate extinsa de culori și stiluri.

La ce să acordați atenție atunci când alegeți culoarea materialului folosit pentru acoperiș?

Sa fim atenti la recomandarile expertilor in constructii si arhitectura, tinand cont si de tendințele din ultimii ani. Una dintre opțiunile alese de mulți arhitecți constă în construirea acoperișului cu utilizarea plăcilor de acoperiș modulare disponibile prin oferta Budmat Romania. In Europa, cele mai populare sunt culorile:

  • Negru
  • Caramiziu
  • Cires
  • Maro
  • Antracit
  • Grafit

O tendință tot mai vizibila constă și în utilizarea principiului contrastului la selectarea componentelor individuale – de ex. acoperișuri din dintr-o culoare inchisa și jgheaburi de nuanta mai deschisa.

Sistemele pluviale trebuie sa fie în culoarea acoperișului sau a ferestrelor – ce să alegi?

Există adesea dilema pentru ce sa optati – jgheaburi de culoarea acoperișului sau a ferestrelor? Trebuie amintit că potrivirea acestor componente doar cu culoarea materialului de acoperiș nu va crea neapărat un stil consistent al clădirii. Streașina ar trebui să se potrivească atât cu culoarea acoperișului și a ferestrelor, cât și a fațadei sau a jgheaburilor și chiar a împrejurimilor casei. În acest moment, culoarea jgheaburilor care contrastează cu celelalte componente devine o alegere interesantă. O streașină cafenie, neagra sau gri constituie soluții potrivite.

Cum să alegi culoarea coșului de fum pentru a se potrivi cu acoperișul unei case?

Dar ce ne facem cu vechiul horn? Ce aspect ar trebui sa aiba cosul de fum, in cazul locuintelor construite ori renovate azi? Daca te intrebi ce culoare sa alegi pentru un acoperis ce are incorporat unul sau mai multe cosuri de fum, atunci ia in considerare alegerea unor culori consistente, fara contraste. Un coș de fum din cărămidă închisă la culoare, se potrivește perfect cu acoperișuri de o nuanță similară. În mod similar, un acoperiș din elemente luminoase se potrivește perfect cu o structură de coș din componente de același stil de culoare.

Fii hotarat! Alege o culoare la modă pentru tabla acoperisului

Tendințele moderne în arhitectură îi încurajează pe investitori sau proprietari să aleagă culori reduse, minimaliste, cu o notă de contrast. Ultimii ani au arătat că eleganța și combinația de contrast alb-negru este încă o alegere atractivă din punct de vedere vizual (sa ne gandim asadar la pereti albi si acoperis negru sau antracit). În afară de culori, este importantă și alegerea componentelor în sine. Daca sunteti in cautarea unor elemente de acoperis rezistente si de incredere,verificati oferta de tigla metalica de la Budmat Romania (in special sistemele modulare pentru acoperis)si alegeti o culoare la moda pentru locuinta sau casa ta de vacanta!

Previous post Proiecție cinematografică în mare SECRET pe 8 martie, înainte de lansarea națională din 22 aprilie – Secretul lui Zorillo la Happy Cinema
Next post Deratizare si dezinsectie pentru un mediu curat si sanatos