Simți nevoia să te deconectezi? Iată cei 3 pași pentru o minte sănătoasă

Stresul, indiferent de sursa și de natura acesteia, îți poate domina viața până ce acesta devine o reală problemă. Această chestiune psihologică poate să se agraveze și să te împingă până la limite oferindu-ți migrene acute, un organism tensionat non-stop, anxietate sau insomnie. Când simți că este deja prea târziu, atunci este recomandat să te consulți cu un specialist. Dar până atunci, poate poți combate stresul și de unul singur. Iată câteva sfaturi pe care poți să le aplici pentru o minte stresată.

Cei 3 pași către o minte fără stres:

  1. Activitate fizică

Activitatea fizică, indiferent pentru care optezi, este extrem de importantă pentru reducerea stresului. Sportul eliberează endorfine, zis și hormonul fericirii și al energiei, care reduc considerabil nivelul de stres și îți eliberează mintea de orice gânduri. Sunt momente în care tot ce ai nevoie, este să nu mai simți presiune pe umerii tăi și să fii mai relaxat. 

Dacă nu ești adepta sportului, nu este nicio problemă. O altă activitate pe care o puteți face, este yoga. Yoga este considerată o artă, pentru că te obligă să ai grijă de postura ta, de respirația și de mușchii tăi până când simți că ușor începi să elimini stresul. Nu este necesar să asiști la cursuri de yoga, deși atunci ai șansa să fii într-un colectiv nou unde poți socializa, dar poți să urmărești videoclipuri pe youtube pentru a face exerciții acasă. 

Poți încerca să practici chiar și dansuri, terapia prin dans fiind o activitate destul de cunoscută pentru problemele legate de stres. 

  1. O vacanță binemeritată 

Vacanțele sunt una dintre cele mai bune medicamente pentru reducerea stresului. O călătorie, indiferent că este una mai lungă sau doar un city-break, te ajută să ai un somn mai eficient, crește productivitatea și te scoate din zona de confort. Pare ușor de zis, dar mai greu de făcut, pentru că o călătorie, în primul rând, necesită bani.

În vremurile astea este important să te documentezi despre situația țărilor, despre documentele de călătorie și despre prețurile cât mai avantajoase pentru buzunarul tău. Pentru o călătorie de ultim moment, alege o țară cum este Egipt. Aruncă un ochi peste site-ul celor de karpaten.ro și alege cele mai bune oferte către destinația Egipt.  

  1. Fă artă din ce ai

Nu contează dacă nu știi să pictezi, să desenezi sau să dansezi. Orice ai încerca, fă o artă, o creație proprie prin care poți să-ți elimini stresul zilnic. De ce să alegi una dintre astea?

  • Pictura. Prin pictură, ai șansa să-ți creionezi sentimentele pe pânză fără să te judece nimeni. Dacă crezi că nu te pricepi, atunci află că există picturi pe numere care sunt foarte rentabile și sunt o modalitate bună de relaxare;
  • Desenatul. Dacă nu ai pensule la îndemână, poți lua doar o hârtie și un creion și poți să lași frâu imaginației; 
  • Scrisul. Există momente când nu poți să-ți exprimi gândurile în cuvinte, decât pe foaie de hârtie. Poți să încerci terapia prin scris și poți să compui proze sau chiar poezii;
  • Puzzle. Această activitate este un joc care îți stimulează creativitatea, dezvoltă logica și îți ține mintea în priză, astfel încât să nu te mai concentrezi pe stresul zilnic. 

Desigur, orice activitate care psihic te face să te simți mai bine, este medicament pentru stările cu stres. Nu uita, dacă aceste probleme se acutizează, mergi cât mai repede la un psiholog. 

Sursa foto: Pexels.com

Produse profesionale pentru intretinerea caroseriei autoturismului Previous post Produse profesionale pentru intretinerea caroseriei autoturismului
Next post A doua ediție Business Upgrade – Brașov, 12 octombrie