Dr. Panturu – chirurg estetician

Cum sa te pregatesti in vederea unei interventii chirurgicale?

Oricare dintre noi care urmeaza sa se supuna unei interventii chirurgicale cu siguranta trece printr-o serie intreaga de emotii. Unii le depasesc mai usor si reusesc sa se adune pana cand va avea loc operatia chirurgicala si tot ce isi doresc este sa depaseasca mai repede aceasta etapa, altii sunt cuprinsi de neliniste si nu stiu cum sa procedeze pentru a putea depasi in timp util aceasta stare emotionala.

Ambele situatii sunt firesti, pentru ca este vorba despre un moment delicat din viata noastra, presupune riscuri, o anumita doza de necunoscut, imposibilitatea de a gestiona situatia asa cum se intampla in majoritatea situatiilor obisnuite, care tin in totalitate de noi. Alaturi de respectarea cu strictete a tuturor recomandarilor medicilor pentru perioada de pregatire in vederea operatiei, este foarte importanta starea noastra de spirit, care trebuie sa fie una buna, cooperanta si pe cat se poate relaxata.

Daca in cazul interventiilor chirurgicale care sunt recomandate pentru a ne salva viata, lucrurile sunt mai clare si nu mai avem cale de intors, in privinta celor estetice, de care consideram ca avem nevoie pentru a ne imbunatati aspectul, exista posibilitatea sa oscilam, sa dam inapoi si sa mai evaluam o data daca avem chiar nevoie sa ne supunem bisturiului unui chirurg estetician.

Asa ca este bine sa evaluam cu realism beneficiile acelei interventii chirurgicale si daca intradevar este esentiala pentru viata noastra. Daca totusi va invinge dorinta de a ne imbunatati aspectul intr-o maniera categorica, iar singura sansa de a realiza acest lucru este operatia, atunci vom gasi si puterea de a depasi emotiile care ne fac sa ezitam.

In acest sens, o atitudine pozitiva, o proiectie a viitorului nostru aspect mult imbunatatit in urma interventiei chirurgicale, odata cu scaparea astfel de toate frustrarile, inhibitiile si jena resimtite pana atunci sunt argument solide, care ne pot oferi doza de curaj cu care sa infruntam operatia.

Un somn cat mai odihnitor, o alimentatie sanatoasa, activitati relaxante, evitarea stresului de orice fel, o atitudine optimista, schitarea catorva planuri potrivite pentru modificarile de bun augur care vor interveni in curand in viata dupa operatie sunt alte cateva elemente care ne pot ajuta cu adevarat in zilele de dinaintea interventiei chirurgicale  in care ne punem atatea sperante.

Previous post Lucruri care îţi fac ziua la birou mai bună
Next post Totul despre utilitatea microfoanelor spion GSM