Bucureștiul devine, pentru o zi, un hub al  investitorilor din Industria Regenerabilă

Pe 25 mai 2023, la Palatul Parlamentului, peste 400 de profesioniști, autorități cu putere de decizie în domeniul energetic și companii care oferă servicii în domeniu vor participa la Solar Energy Bucharest Summit, singura expo-conferință din România care va reuni producători de echipamente pentru producția de energie din surse solare din peste 10 țări. Companii din Austria, Germania, Italia, Elveția, Danemarca, Turcia, Polonia și China și furnizori de servicii integrate din România vor participa la cea de-a doua ediție a acestui eveniment. Conceput ca o platformă de networking pentru companiile din domeniu, Solar Energy Bucharest Summit se bucură, din 2023, de susținerea asociațiilor de producători din România și Orientul Mijlociu.

Ce este nou la Solar Energy Bucharest Summit 2023?

Evenimentul își propune să reunească cererea și oferta pe piața producției de energie din surse regenerabile, prin prezența celor mai  importanți jucători din domeniu și să modereze discuția între asociațiile de profil, companii și autorități. Peste 22 de companii își vor prezenta ofertele către investitorii care vor să dezvolte proiecte fotovoltaice.

Evenimentul este susținut de partenerii strategici: Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES, (organizație care cuprinde 114 membri, producători de energie regenerabilă din toate sursele cu o putere instalată de peste 2 GW și investiții în România de peste 3 miliarde Euro) și Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie – ACUE.

Pentru prima dată pe piața din România, investitorii din Orientul Mijlociu vor fi reprezentați de Middle East Solar Industry Association (MESIA), care s-a alăturat evenimentului în calitate de partener strategic. Denisa Fainis, secretar general al asociației va vorbi despre oportunitățile de investiții pe cele două piețe și va face o analiză a modelelor de business.

Cine vine la Solar Energy Bucharest Summit?

Reprezentanți din peste 10 țări vin la București, pe 25 mai, pentru a întâlni potențiali parteneri de afaceri, dar și pentru a afla informații despre contextul economic în care se află țara noastră. Factorul legislativ, esențial pentru asigurarea stabilității economice a acestui domeniu, va fi dezbătut împreună cu reprezentanții autorităților care au confirmat prezența: George Niculescu, Președinte ANRE, Dan Drăgan, Secretar de stat în Ministerul Energiei, Cristina Prună, Vicepreședinte comisia pentru servicii și industrii în Parlamentul României, Glad Aurel Varga, deputat în Parlamentul României – Comisia pentru mediu și echilibru ecologic și Zoltan Nagy Bege, director ANRE.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Energiei vor discuta despre noul flux de investiții, vor anunța când se deschid call-urile pentru  proiecte cu finanțare europeană, respectiv Fondul de Modernizare și când se va implementa mecanismul Contract for Difference.

Companii din Austria, Germania, Italia, Elveția, Danemarca, Turcia, Polonia și China vor fi prezente la Solar Energy Bucharest Summit pentru a-și prezenta, la standurile special amenajate, cele mai noi soluții dedicate industriei. Companiile care se numără printre sponsorii evenimentului sunt: AlphaESS, Monsson, Alive Capital, Restart Energy, E-on, ProCredit Bank, Roxtec, Parapet, D&B David și Baias, Renovatio Solar, Eurowind Energy, Best Tools, GTA Energy, Inoesy, Sun Premium Business, Energy5, Rominsolv, Meyer Burger, Enevo Group, SKE, Futura Sun și Fabrica de Energie Verde.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Agerpres, Revista Construcțiilor, InvesTenergy, România Pozitivă, Energy Center, Financial Intelligence, Focus Energetic, E-nergia.ro, Canal 33, The Diplomat, Succes Grup, Energynomics și Energy Industry Review.

Despre organizator

SOLAR ENERGY BUCHAREST SUMMIT este organizat de Creative Communication, o agenție de comunicare specializată în promovarea noilor tehnologii, a proiectelor inovatoare și a sustenabilității. Evenimentele organizate de agenție sunt dedicate companiilor și au ca scop facilitarea relațiilor de business prin crearea unui mediu de networking profesional și bine targetat.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe www.solarenergy-expo.ro

Previous post Sfaturi de beauty: Cum să-ți pui în valoare aspectul în funcție de forma feței
Next post COMUNICATELE UGIR SI FPTR DIN 17.05.2023